Forum Miłośników Citroena
forum miłośników marki citroen XM xantia BX C1 C2 C3 C4 C5 C6 ZX

Xsara / Xsara Picasso - Problen z Pikusiem 1.6 16v bezyna

Tomek Wójcik - 2013-10-03, 18:06
Temat postu: Problen z Pikusiem 1.6 16v bezyna
Witam mam problem z xsarą picasso 2006 r 1.6 16v 110 km
od paru dni walcze z komunikatem ENGINE FAULT i z przerywaniem i szarpaniem silnika
wymieniłem już świece , cewke zapłonową , filtr paliwa wtryskiwacze i nadal lipa . moje pytanie brzmi czy ktos już ten problem przerabiał ?

sasun71 - 2013-10-03, 18:15

Witam :-) (wielkopolske) post nie w tym dziale ale to już ktoś zmieni..w Twoim kłopocie sie nie orięntuje choć mogą to też być sondy,przepływomierz ,pompa paliwa,przyczyn jest bowiem wiele ale dla kolejnych użytkowników opisz kiedy tak zaczeło się dziac i czy coś było robione wcześniej ,Najlepsza była by lexia podpieta ale sam tego nie posiadam :-(
Tomek Wójcik - 2013-10-03, 18:20

mam pikusia od dwóch lat i zero problemu 14000 tys przebiegu , Problem zaczoł sie tydzien temu raz chodzi dobrze a raz przebiera
sasun71 - 2013-10-03, 18:29

Opisz jeszcze dla Innych jakie obroty silnika sa podczas tych problemów i jak to w czasie jazdy jeszcze wyglada, poza tym użyj szukajki jeśli masz czas :-)
Tomek Wójcik - 2013-10-03, 18:58

niemam obrotomierza ale problem jest zaraz po odpaleniu na wolnych i na wysokich tak samo telepie silnikiem i przebiera
komunikat engine fault i pali sie chek
jak postoi z 12godzin to chodzi dobrze jakis czas a potem tosamo


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group