Użytkownicy
Grupy
Statystyki


Poprzedni temat «» Następny temat
Centralka zamka
Autor Wiadomość
paciek001
paciek001

Mój samochód: Citroen C5
Poj. silnika (cm3): 2000
Paliwo: dizel
Wersja:: kombi
Rok prod.:: 2004
Dołączył: 13 Maj 2012
Posty: 5
Skąd: okolice Płocka
Wysłany: 2012-05-21, 15:15   

Moje pytanie brzmi: jak podłączyć drugi sterownik centralnego zamka w citroenie c5. Gdzie znajduje się fabryczny i jak je połączyć. Za podpowiedzi z góry dziękuje. paciek001.

_________________
paciek001
 
 
robert
Aktywny



Mój samochód: CITROEN XANTIA 2.0 HDI; Łada Niva 1,6
Poj. silnika (cm3): 1997
Paliwo: Diesel,
Wersja:: EXCLUSIVE,
Rok prod.:: 2001
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 1891
Skąd: Jedlina Zdrój
Wysłany: 2012-05-23, 08:18   

A po co ci dwa sterowniki, oryginalny nie działa??

_________________
Staraj się pisać posty po polsku, jak najlepiej potrafisz. Nie interesuje mnie czy masz "dys-coś tam".
Forum nie jest agencją towarzyską, nie dogodzi każdemu.
... Dopóki cyka, wiem, że żyje ...

Łada Niva - jak się nie zawiesi to zawsze przejedzie.
 
 
 
grigori333
Mechanik
Janusz



Mój samochód: citroen C5 / Saxo / BX
Poj. silnika (cm3): 2147483647
Paliwo: benzyna / diesel / Bp
Wersja:: Hatchback HPi Exclusive / Hatchback
Rok prod.:: 2002 / 2002 / 1984
SKYPE - login: tynski.janusz
Pomógł: 77 razy
Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 3282
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2012-05-23, 09:02   

robert napisał/a:
A po co ci dwa sterowniki, oryginalny nie działa??


Też się nad tym zastanawiałem

_________________
niech moc będzie z DS
 
 
 
paciek001
paciek001

Mój samochód: Citroen C5
Poj. silnika (cm3): 2000
Paliwo: dizel
Wersja:: kombi
Rok prod.:: 2004
Dołączył: 13 Maj 2012
Posty: 5
Skąd: okolice Płocka
Wysłany: 2012-05-23, 17:49   

Sterownik działa, ale jest tylko jeden pilot i jeden kluczyk. Tu jest problem, bo pilot jest w kiepskim stanie. Jak zdubluje, to mam kolejne dwa piloty. Sam kluczyk raczej uda się dorobić za rozsądne pieniądze. Dzięki za podłączenie się do tematu. Proszę o więcej.

_________________
paciek001
 
 
Jacoll
Mechanik
Jacek



Mój samochód: C5 2,2 HDI
Poj. silnika (cm3): 2179
Paliwo: ON
Wersja:: break exclusive
Rok prod.:: 2002
SKYPE - login: jacoll72
Pomógł: 114 razy
Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 2581
Skąd: Lipinki Łużyckie FZA
Wysłany: 2012-05-23, 19:08   

paciek001 napisał/a:
Tu jest problem, bo pilot jest w kiepskim stanie. Jak zdubluje, to mam kolejne dwa piloty.



Czy nie lepiej by było po prostu go wymienić. ;-) Po kiego czorta dwa :?: Jak znam życie, to po zdublowaniu mogą się zacząć problemy. :-)

_________________
Pozdrawiam Jacek :-)
 
 
 
paciek001
paciek001

Mój samochód: Citroen C5
Poj. silnika (cm3): 2000
Paliwo: dizel
Wersja:: kombi
Rok prod.:: 2004
Dołączył: 13 Maj 2012
Posty: 5
Skąd: okolice Płocka
Wysłany: 2012-05-23, 22:31   

Kluczyki i piloty muszą być dwa- dwoje kierowców. A dublowanie, to normalna rzecz, robiłem to już w innych samochodach, nigdy nie było problemów. C5 jest super, ale specyficzne. Potrzebuje wskazówek, gdzie szukać, bo jak szukać to wiem. No bo poco po raz wtóry odkrywać amerykę. Tak się robi jak padnie fabryczne sterowanie. A i forum jest po to, żeby dyskutować i nawzajem sobie pomagać. Pozdro. Nara. A właśnie, co miałeś na myśli pisząc : po prostu go wymienić- co i w jaki sposób?

_________________
paciek001
 
 
Jacoll
Mechanik
Jacek



Mój samochód: C5 2,2 HDI
Poj. silnika (cm3): 2179
Paliwo: ON
Wersja:: break exclusive
Rok prod.:: 2002
SKYPE - login: jacoll72
Pomógł: 114 razy
Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 2581
Skąd: Lipinki Łużyckie FZA
Wysłany: 2012-05-24, 18:28   

paciek001 napisał/a:
A właśnie, co miałeś na myśli pisząc : po prostu go wymienić



Skoro masz drugi sterownik z dwoma pilotami ;-)


paciek001 napisał/a:
co i w jaki sposób


Tu już nie bardzo pomogę. :-/ Szukałem, ale niestety nic nie mam.
W Xantii jest schowany w tunelu przy dźwigni ręcznego ;-) Może w C5 jest podobnie. :roll:

_________________
Pozdrawiam Jacek :-)
 
 
 
grigori333
Mechanik
Janusz



Mój samochód: citroen C5 / Saxo / BX
Poj. silnika (cm3): 2147483647
Paliwo: benzyna / diesel / Bp
Wersja:: Hatchback HPi Exclusive / Hatchback
Rok prod.:: 2002 / 2002 / 1984
SKYPE - login: tynski.janusz
Pomógł: 77 razy
Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 3282
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2012-05-25, 08:06   

Powiem szczerze , że ja też nie mogę nic znaleźć .

_________________
niech moc będzie z DS
 
 
 
paciek001
paciek001

Mój samochód: Citroen C5
Poj. silnika (cm3): 2000
Paliwo: dizel
Wersja:: kombi
Rok prod.:: 2004
Dołączył: 13 Maj 2012
Posty: 5
Skąd: okolice Płocka
Wysłany: 2012-05-25, 16:08   

Prawdopodobnie jest tu moduł komfort, sterujący nie tylko zamkiem, ale też szybami, czy światłem w kabinie. Jeszcze nie sprawdzałem. Jeżeli tak jest, to może być problem. Ale jest jeszcze alternatywa: dodatkowy siłownik w drzwiach i do niego sterownik. Jak będzie się do czego podczepić. Czy ktoś zdejmował już tapicerkę z drzwi kierowcy? Jak wygląda zamek w drzwiach kierowcy? A może ktoś ma inne pomysły? Czy jest możliwość skopiowania kluczyka z IMO i pilotem ze wszystkimi jego funkcjami. Może ktoś już coś takiego robił? Tymczasem.

_________________
paciek001
 
 
robson


Mój samochód: citroen XM
Poj. silnika (cm3): 2446
Paliwo: olej napędowy
Wersja:: exclusive
Rok prod.:: 27 Luty 1995
SKYPE - login: citroen.org.pl
Pomógł: 97 razy
Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 4204
Skąd: Pieszyce
Wysłany: 2012-05-26, 23:34   

Najprostszy sposób aby się podłączyć do centralu, to wpiąć się pod kabelek, który idzie do drzwi kierowcy a który to wyzwala wszystkie inne drzwi. Będzie możliwość otworzenia i zamknięcia z nowych pilotów , poprzez nową centralkę.

_________________
XManiak
Proszę nie pisać do mnie na PW w sprawach technicznych. Od tego jest forum! Chętnie pomogę (jeżeli jestem w stanie), a przy okazji inni z tego będą mogli skorzystać.
 
 
grigori333
Mechanik
Janusz



Mój samochód: citroen C5 / Saxo / BX
Poj. silnika (cm3): 2147483647
Paliwo: benzyna / diesel / Bp
Wersja:: Hatchback HPi Exclusive / Hatchback
Rok prod.:: 2002 / 2002 / 1984
SKYPE - login: tynski.janusz
Pomógł: 77 razy
Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 3282
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2012-05-27, 14:34   

paciek001 napisał/a:
Czy jest możliwość skopiowania kluczyka z IMO i pilotem ze wszystkimi jego funkcjami.

Na pewno jest taka możliwość tylko musisz posiadać kod pin.

_________________
niech moc będzie z DS
 
 
 
robert
Aktywny



Mój samochód: CITROEN XANTIA 2.0 HDI; Łada Niva 1,6
Poj. silnika (cm3): 1997
Paliwo: Diesel,
Wersja:: EXCLUSIVE,
Rok prod.:: 2001
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 13 Lis 2008
Posty: 1891
Skąd: Jedlina Zdrój
Wysłany: 2012-05-27, 16:47   

Jest taka możliwość, musisz posiadac kod no i w ASO kosztuje to troszeczkę, na całe szczęście mozna to zrobić poza ASO.

_________________
Staraj się pisać posty po polsku, jak najlepiej potrafisz. Nie interesuje mnie czy masz "dys-coś tam".
Forum nie jest agencją towarzyską, nie dogodzi każdemu.
... Dopóki cyka, wiem, że żyje ...

Łada Niva - jak się nie zawiesi to zawsze przejedzie.
 
 
 
Sm0kus
Mechanik
ST Technologie


Mój samochód: C5
Poj. silnika (cm3): 2000
Paliwo: Benzyna
Wersja:: HPi Exclusive
Rok prod.:: 2001
SKYPE - login: sm0kus
Pomógł: 19 razy
Dołączył: 28 Lis 2011
Posty: 745
Skąd: KCH/KOL/KR
Wysłany: 2012-05-28, 06:57   

A nie lepiej kupic kluczyk?? Dorobic grot a kluczyk zakodowac?:P Przypuszczam ze koszty te same ;P

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FMC created by ROBSON from FORUM MIŁOŚNIKÓW CITROENA