Mój samochód: XM2,1 C4 Picasso Hatchback C5 X7 Sedan :
Poj. silnika (cm3): 2088
Paliwo: Di
Wersja:: Exclusive, Hatchback, Sedan Exclusive
produkcja:: 2010 Pomógł: 37 razy Dołączył: 14 Lis 2008 Posty: 1034 Skąd: okolice Głogowa
Wysłany: 7 Luty 2016, 21:05 Wyjazd w góry
witam
Czy może ktoś mi wskazać, coś polecić .Chodzi o wyjazd w góry (jakieś 3 dni).Są ferie i muszę koniecznie juniora zawieść na śnieg.
Dodam,że góry zawsze odwiedzałem latem, zimą nigdy (niestety)więc będzie to dla mnie chrzest.Czyli już wiecie, że ja nic nie wiem
Mylę o Zielenicu,że może tam ?
Yargrin
Mój samochód: brak
Poj. silnika (cm3): 1200
Paliwo: br
Wersja:: brak
produkcja:: 1990
Wysłany: 3 Czerwiec 2016, 12:22
Zielenic to fajne miejsce, ale nie wiem, czy na 3 dni. Szczerze mówiąc mi nie chciałoby sie jechać w góry na 3 dni.
Mój samochód: citroen XM 2,5TD /Xsara 1,4HDI/C4GP 2,0HDI
Poj. silnika (cm3): 2446
Paliwo: ol
Wersja:: exclusive/std/exclusive
produkcja:: 1995
SKYPE - login: citroen.org.pl Pomógł: 103 razy Dołączył: 07 Lis 2008 Posty: 5086 Skąd: Środa Śląska
Wysłany: 1 Kwiecień 2017, 00:29
henryxm, Minął już drugi sezon... A gdzie kolega by7ł?
_________________ XManiak
Proszę nie pisać do mnie na PW w sprawach technicznych. Od tego jest forum! Chętnie pomogę (jeżeli jestem w stanie), a przy okazji inni z tego będą mogli skorzystać.
Ja niestety nie mam zbyt obszernej wiedzy w tym obszarze tematycznym... Dlatego też niezbyt będę w stanie pomóc...
_________________ Jeżeli się od ciebie oddalę, rozlecę się na kawałki.
ZylaP
Mój samochód: citroen c4
Poj. silnika (cm3): 1560
Paliwo: be
Wersja:: II
produkcja:: 2011
Wysłany: 24 Wrzesień 2018, 10:27
Szczyrk lub Wisła-Cieńków, tam są chyba najfajniejsze stoki.
parkowy [Usunięty]
Wysłany: 30 Styczeń 2020, 07:37
Gdzie w Polsce maja obecnie dobre warunki na narty? Czy w poszukiwaniu śniegu trzeba pojechać gdzieś za granicę?
No i jak wygląda sytuacja na stokach? Dużo ludzi? Nie ma problemu z wypożyczeniem sprzętu?
igorsm [Usunięty]
Wysłany: 30 Styczeń 2020, 12:12
W wysokich partaich gór - czyli tam, gdzie rzeczywiście są ujemne temperatury stoki są normalnie dośnieżane, jeżeli nie ma opadów atmosferycznych.
Ważne, aby temperatura była ujemna.
Podobnie sytuacja wygląda w Czechach czy na Słowacji.
Przy wyjeździe zagranicznym pamiętaj tylko o kwestiach związanych z ubezpieczeniem. Jazda na nartach jest ryzykowna, można coś sobie uszkodzić. Lepiej dmuchać na zimne. Samo ubezpieczeniem, można zakupić przez internet przez porównywarki typu https://superpolisa.pl/ lub wchodząc bezpośrendio na stronę ubezpieczyciela.
PanSpustoszenie
Mój samochód: VW Polo
Poj. silnika (cm3): 1200
Paliwo: Be
Wersja:: 9n
produkcja:: 2004
Wysłany: 3 Luty 2020, 19:44
Dokładnie tak jak wyżej kolega napisał ^^^
_________________ Jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum