Użytkownicy
Grupy
Statystyki

Poprzedni temat «» Następny temat
LEXIA wymagania sprzętu
Autor Wiadomość
diodalodz

Mój samochód: Citroen XM mk1
Poj. silnika (cm3): 3000
Paliwo: LPG+PB
Wersja:: Exclusive
Rok prod.:: 1992
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 28 Lip 2013
Posty: 334
Skąd: Łódź
Wysłany: 29 Kwiecień 2019, 22:05   

ELM obsługuje kilka protokołów diagnostycznych, ale nie obsłuży ci nic prócz silnika.
SAE J1850 PWM
SAE J1850 VPW
ISO 9141-2
ISO14230-4
ISO15765-4
Do tego masz 4 albo nawet 5 wersji samego chipa więc powtarzalność interfejsów też jest słaba, bo w tej samej obudowie może być inny chip.
CAN obsługuje wersja pow 2.2
Do tego jeszcze musisz użyć jakiegoś programu do odczytu, który też ma duzy wpływ na jakość obrobionych danych.
Ja używałem ICAR i niby był najlepszy a miewał problemy. Moim zdaniem sprzęt na który szkoda kasy. Bez multiplexu, bez dobrego wsparcia, lepiej kupić klona WOW wurth/Delphi 150E

 
 
arturromarr


Mój samochód: Citroen XM
Poj. silnika (cm3): 1998
Paliwo: E5 / LPG
Wersja:: TURBO
Rok prod.:: 1995
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 23 Mar 2018
Posty: 483
Skąd: Aleksandrów Ł
Wysłany: 1 Maj 2019, 12:12   

Mam krótkie pytanie odnośnie instalacji. Czy komputer podczas instalacji i uaktualniania, musi mieć działający internet, czy nie?

 
 
JohnyR

Mój samochód: Citroen C3
Poj. silnika (cm3): 1400
Paliwo: benzyna / gaz
Wersja:: hatchback
Rok prod.:: 2007
Dołączył: 24 Wrz 2018
Posty: 8
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 8 Czerwiec 2019, 13:51   Lexia Full Chip

Witam, ponieważ sprzedałem Citroena i nie przewiduję powrotu do tej marki w najbliższym stuleciu, mam do sprzedania Lexię (full chip z kompletem markowych przekaźników). Używaną od stycznia 2019 - dorobiłem kluczyk (scyzoryk) i dołożyłem tempomat... Dodaję laptopa Toshiba z zainstalowanym legalnym Windowsem XP (bez zasilacza i baterii, bateria do kupienia za ok. 50zł, zasilacz z gniazda zapalniczki 50zł).

Cena dla forumowiczów (aktualna do końca czerwca - potem Allegro): 500zł

Przepraszam, że piszę tutaj, ale nie mam uprawnień do pisania w dziale "sprzedam".

 
 
JohnyR

Mój samochód: Citroen C3
Poj. silnika (cm3): 1400
Paliwo: benzyna / gaz
Wersja:: hatchback
Rok prod.:: 2007
Dołączył: 24 Wrz 2018
Posty: 8
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 11 Sierpień 2019, 15:38   

PROMOCJA! Zestaw jw dla klubowiczów za 250zł!

 
 
wojtis1990
Mechanik
Kudyba Wojciech



Mój samochód: Citroen XM / Xantia / Picasso
Poj. silnika (cm3): 2.1TD 2.0HDI 1.8
Paliwo: ON/PB/LPG
Wersja:: Hatchback
Rok prod.:: 1992
Pomógł: 222 razy
Dołączył: 03 Maj 2013
Posty: 4299
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 12 Sierpień 2019, 22:57   

Zadzwoń do mnie w środę będę w Zielonej górze to może kupię 782 673 043 bo moja coś szwankuje.

_________________
Google album XM
Google album Picasso
Google album Mitsubishi MT1601D 4X4
Google album TZ4K14
 
 
pdw88

Mój samochód: C5
Poj. silnika (cm3): 2000
Paliwo: Pb + lpg
Wersja:: Prestige
Rok prod.:: 2003
Dołączył: 26 Lut 2019
Posty: 13
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: 24 Wrzesień 2019, 07:51   

Chętnie odkupię lexie.

 
 
romanzsd

Mój samochód: Saxo
Poj. silnika (cm3): 1500
Paliwo: Diesel
Wersja:: Hatchback
Rok prod.:: 2001
Dołączył: 24 Sie 2020
Posty: 1
Skąd: Świdwin
Wysłany: 25 Sierpień 2020, 21:18   

Cześć

Mam pytanie, gdzie warto kupić interfejs Lexia? Po wpisaniu na allegro wyskakuje kilkadziesiąt propozycji i nie wiem kogo wybrać. Możecie polecić kogoś sprawdzonego, aby interfejs działał bezproblemowo?

Ogólnie będzie to interfejs dla mnie, do samochodu Citroen Saxo 1.5 Diesel 2001r. Budżet 400zł (jak będzie warto dopłacić to 50 zł jeszcze znajdę :-) )

 
 
mielke

Mój samochód: c4
Poj. silnika (cm3): 1.6
Paliwo: benzyna
Wersja:: super
Rok prod.:: 2010
Dołączył: 27 Mar 2020
Posty: 19
Skąd: Poznań
Wysłany: 14 Luty 2021, 13:53   

Witam
Szukam zestawu lexii który działa pod win 7 64bit
Znalazłem zestaw https://allegro.pl/oferta/lexia-3-pp2000-citroen-peugeot-diagbox-silver-10083031278
Czy wart swojej ceny czy może kupić coś takiego https://allegro.pl/oferta/citroen-peugeot-interface-zamiennik-lexia3-diagbox-10083022245?fromVariant=10083031278
Jeśli ktoś ostatnio kupował proszę o podzielenie się opinią

 
 
robson


Mój samochód: citroen XM 2,5TD /Xsara 1,4HDI/C4GP 2,0HDI
Poj. silnika (cm3): 2446/1398/1997
Paliwo: olej napędowy
Wersja:: exclusive/std/exclusive
Rok prod.:: 27
SKYPE - login: citroen.org.pl
Pomógł: 102 razy
Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 4985
Skąd: Środa Śląska
Wysłany: 10 Kwiecień 2021, 17:03   

Działa w pełni (Diagbox, PP2000, Lexia) na systemie Windows XP 32bit / WIN 7 32bit . Na systemach win 7,8,10 (64bit) działa tylko Diagbox
Ten drugi interfejs na bluetooth to nie wiem czy w pełni jest kompatybilny z Lexią. Nie wiem czy ktoś u nas z forum to próbował....

_________________
XManiak
Proszę nie pisać do mnie na PW w sprawach technicznych. Od tego jest forum! Chętnie pomogę (jeżeli jestem w stanie), a przy okazji inni z tego będą mogli skorzystać.
 
 
sasun71
Mechanik
Krzysztof:)



Mój samochód: citroen xsara 2Hdi/Citroen c4 16HDI
Poj. silnika (cm3): 2.0/1.6
Paliwo: diesel
Wersja:: kombi
Rok prod.:: 2000
Pomógł: 135 razy
Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 3557
Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 10 Kwiecień 2021, 21:03   

mielke, Ten na blutu mam za 349zł,działał na win 7 bo teraz laptop aktualizowany do win 10 ale obrazków typu lexia na ekranie nie zobaczysz.Sprawdzałem tym xsare picasso koledze z forum i coś tam pamiętam pokazało z sondą.Swojej sprawdzałem peugota 207 i błędów nie znalazłem ,podglądy na stan pewnych rzeczy. Programowania czego cokolwiek nie zauważyłem w tym blutu..dobre do podglądu stanu auta i parametrów.Ps .blutu do lapka nie ma w zestawie-ja musiałem dokupić

 
 
BeerBefore

Mój samochód: Citroen C5
Poj. silnika (cm3): 1600
Paliwo: Diesel
Wersja:: I FL
Rok prod.:: 2006
Dołączył: 28 Lis 2014
Posty: 139
Skąd: Otwock
Wysłany: 11 Styczeń 2022, 21:50   

witam wszystkich
Wydaje mi się, że zwykle do interfejsu Lexii/PP2000 jest dołączany DiagBox, dlatego tu o tym napiszę.
Ja swój mam oczywiście z Alle, kupiony kilka lat temu i dopiero na dniach zainstalowany skutecznie.
Do brzegu.
Jeśli ktoś ma wersję od ScaryMistake (manual chyba po ukraińsku), to polecam sprawdzić kompa antywirusem, bo może być w tym sofcie tzw backdoor.
Ten:
https://malwarefixes.com/threats/backdoorphp-remoteshell-c/

Pozdr

_________________
Pozdrawiam
Patryk
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FMC created by ROBSON from FORUM MIŁOŚNIKÓW CITROENA