Wysłany: 1 Sierpień 2024, 18:36 Ne mogę otworzyć z kluczyka
co mam zrobić
miałem delikatnie popusty zamek , coś źle otwierał ręcznie z kluczyka
ale zapomiałem o tym i
zamknąłem drzwi z pilota , odłączyłem klemy , zostawiłem uchyloną maskę
po tygodniu nie moge już go otworzyć
mechanicznie kluczyk nie otwiera - bo zamek mechanicznie jest widać popsuty
z pilota też nie da się ... akumulator 100% naładowany
czy jak zbje szybę i włoże kluczyk do stacyjki to blokady puszczą ?
Mój samochód: Citroen C4 II 1.6HDI
Paliwo: di
Wersja:: Hatchback
produkcja:: 2015 Pomógł: 187 razy Dołączył: 17 Lis 2012 Posty: 4547 Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 1 Sierpień 2024, 18:41
A przez bagażnik jak sprawne i ma na kluczyk klape?Załączysz klemę po takim długim postoju to poczekaj kilka minut na uzbrojenie się systemów zanim cokolwiek zrobisz -nie daje gwarancji po zbiciu szyby ze zapalisz auto..a zamiast zbicia szyby poduszka dmuchana między dach a drzwi a przez szczelinę drutem otwarcie klamki-dostępne na aledrogo,może się uda
przez bagażnik nie da rady szyba zaklejona
przecież nie da się ciegnem otworzyć jak jest zamknięty , jest blokada , tak samo jak nie da się przyciskiem otworzyć z konsoli
produkcja:: 2015 Pomógł: 187 razy Dołączył: 17 Lis 2012 Posty: 4547 Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 1 Sierpień 2024, 18:56
zoso1, W xsarze miałem na kluczyk i można było nim otwierać klapę ,dlatego pytałem czy jest ta opcja..Na YT też filmiki jak kleją szybę taśmami i spuszczają w dól tylko w zależności od mechanizmu nie zawsze działa o ile to nie fejk;) i czy czekałeś na uzbrojenie się systemów auta,bo ja xsare sprzedałem i młody odczepiał akumulator ,po tym jak podłączył kleme to nie było szyb ,i cuda się działy,nie dał jej szans na uzbrojenie systemu.Po poradzie odłącz kleme i odczekaj z 3minuty,podlącz klemę i nie łap nawet za klamkę 5minut wszystko zadziałało..
jak się zamknie z pilota , odłączy klemy a potem podepnie klemy
to pilot nie zadziała
nie zadziała też przycisk otwierania z konsoli w środku oraz cięgno od środka
zawsze tak było wielokrotnie to przerabiałem
po odłączeniu klem trzeba otworzyc pierwszy raz mechanicznie z kluczyka
czy ktoś może mi powiedzieć czy jak dostanę się do środka i włożę kluczyk do stacyjki
to blokady puszczą albo czy zadziała przycisk z konsoli ew. cięgno otwierania drzwi
Wysłany: 1 Sierpień 2024, 19:13
zoso1, Każdy centralny ma od środka mechanizm ręczny i wątpię że C5 jest wyjątkiem co do cięgien jeśli się da drutem przez szparę..Kluczyk sprawnego zamka też jest mechaniczny i popycha dzwignie-te samą którą uwalnia klamka w środku..jedyne od środką nie otworzą się drzwi z blokadą na dzieci uruchomioną.Można wtedy klamkę urwać i nic..
Ostatnio zmieniony przez sasun71 1 Sierpień 2024, 19:17, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 1 Sierpień 2024, 19:19
zoso1, Skoro nie idzie według Ciebie w tych opcjach w tym aucie to sprawdź która szyba jest najtańsza jeśli bierzesz tą opcje i najmniej z wymianą.. Bo ja się zamknąłem pilotem w c4 i peugeot i otwarłem drzwi klamką od środka..
Mój samochód: Xsara Picasso/XantiII /Citroeny Cx, XM, ZX,
Poj. silnika (cm3): 2000
Paliwo: B
Wersja:: van,AL4
produkcja:: 2004 Pomógł: 30 razy Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 1238 Skąd: Puławy
Wysłany: 2 Sierpień 2024, 17:52
"jak drutem ?? przecież przy zamkniętym zamkach cięgno dzwiowe od środka nie działa
to się nazywa blokada centralna"
Jesteś pewien że nie działa klamką od środka
Zazwyczaj drzwi zamknięte przyciskiem na pulpicie , czy z pilota siedząc w środku, otwierają się klameczką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum