Mój samochód: Citroen C4 II 1.6HDI
Paliwo: di
Wersja:: Hatchback
produkcja:: 2015 Pomógł: 187 razy Dołączył: 17 Lis 2012 Posty: 4547 Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 14 Wrzesień 2024, 13:14
Witam:) Cośtakiego Bo taki numer w goglach pokazuje przekażnik .. Jeśli nie ten- to wpisać w aledrogo wyłącznik stopu i pokaże wiele-takie coś występuje w wielu autach . Lub taki czujnik czujnik 2 Przy stronie czujnik dwa są w opisach wersje xantii z czujnikami
Mój samochód: Xsara Picasso/XantiII /Citroeny Cx, XM, ZX,
Poj. silnika (cm3): 2000
Paliwo: B
Wersja:: van,AL4
produkcja:: 2004 Pomógł: 30 razy Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 1239 Skąd: Puławy
Wysłany: 14 Wrzesień 2024, 18:18
Jeśli to ten pod stopką pedału to naprawa go jest wyjątkowo prosta i gdzieś w sieci opisana
Naprawiałem lecz szczegółów nie pamiętam
Wiem bo naprawiłem, że wyrabia się tam taki plastykowy pstyczek który nie dociska zwierania blaszek czujnika
Wystarczy w to miejsce wkręcić odpowiedniego wkręta , lecz dokładnie nie powiem gdzie i jak
_________________ KK
Tomek L
Mój samochód: Peugeot 308 Renault clio
Paliwo: On
Wersja:: Kombi
produkcja:: 2011
SKYPE - login: 2011
Mój samochód: Citroen C4 II 1.6HDI
Paliwo: di
Wersja:: Hatchback
produkcja:: 2015 Pomógł: 187 razy Dołączył: 17 Lis 2012 Posty: 4547 Skąd: Ostrzeszów
Wysłany: 15 Wrzesień 2024, 12:52
Po fotach znalazłem to samo i nie dostępne..Pozostaje zastosować inny przełącznik i przerobić mocowanie dla niego na pedale hamulca o ile naprawa nie będzie możliwa..W xsarze kiedyś włącznik stopu się zaciął gdy była u mechanika,kupiony nowy -jeden z tych co w linku dałem, a po rozebraniu i złożeniu od nowa o dziwo działał Jeśli nitowane na tym zapodanym foto ,zastąpić śrubką i nakrętką..
Mój samochód: Xsara Picasso/XantiII /Citroeny Cx, XM, ZX,
Poj. silnika (cm3): 2000
Paliwo: B
Wersja:: van,AL4
produkcja:: 2004 Pomógł: 30 razy Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 1239 Skąd: Puławy
Wysłany: 15 Wrzesień 2024, 19:23
Wg tego co podałeś, to jest to
Dwu zaciskowe można jeszcze znaleźć w sieci, trzeci pin do automatu i tempomatu
Jednak moim zdaniem ono jest rozbieralne (nie to białe tylko ta czarna podstawa, ) ,tylko ostrożnie i wtedy w środeczku widać co nie zwiera zacisków , to znaczy co trzeba naprawić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum